- Nieuwe expositie
Met ingang van zaterdag 21 januari zal op de bovenverdieping van het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg het werk te bewonderen zijn van Margreet Polane

Ze tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Margreet volgde verschillende instituten en kunstenaars opleidingen. Zo studeerde zij onder andere aan de Rietveld Academie in Amsterdam. 
 
Zij werkte eerst in het basisonderwijs onder andere in Oegstgeest. Later bij het Middelbaar onderwijs. Naderhand maakte zij als lerares tekenen en handvaardigheid van haar hobby haar dagelijks werk. Op diverse scholen in de regio heeft ze in de loop der jaren lesgegeven en haar passie en enthousiasme overgebracht op haar leerlingen. 

De laatste jaren heeft zij zich intensief bezig gehouden met portretschilderen naar levend model. Ook ruimtelijk werk heeft haar voorliefde. Daarnaast werkt zij vaak vrij en schildert onder andere dieren, landschappen en bloemen. Het werk van Margreet Polane is van 21 januari t/m 15 april te bewonderen in het Rijnsburgs Museum aan de Oude Vlietweg 6. Het museum is iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.     

 
Margreet Polane (midden) exposeert tot en met 15 april in het Rijnsburgs Museum. De expositie werd geopend door voorzitter Teuntje van Delft. 


 
< Vorige   Volgende >

ACTUEEL